Maatwerk IoT-oplossingen

Wij beschikken over kennis van zowel de sensoren, software en het LoRa-netwerk. Met onze IoT Connect platform beheert u eenvoudig alle smart city sensoren vanuit één applicatie.

Het Internet of Things 

Met onze veelzijdige IoT-oplossingen verzamelt, beheert en visualiseert u op een veilige manier data.
Met deze data kunnen processen op lange termijn efficiënter ingericht worden en bijdragen aan nieuwe inzichten.

Het begrip 'IoT'

Het Internet of Things (IoT) is een verzamelbegrip van objecten die in contact staan met haar gebruiker, doorgaans via het internet. Deze objecten zijn zeer divers, denk bijvoorbeeld aan sensoren in auto’s, telefoons, thermostaten, schepen, maar ook liften en bruggen. Zo ontstaat  een netwerk van aan elkaar verbonden apparaten en objecten. Deze verbinding maakt het mogelijk om apparaten en objecten slimmer te gebruiken. Bovendien genereren ze waardevolle informatie.

Via ons eigen LoRa-netwerk kunnen allerlei objecten (sensoren) met het internet praten zonder gebruik te hoeven maken van 3G of Wi-Fi. Het batterijverbruik is laag, het bereik is groot en de bandbreedte is beperkt. Oftewel: perfect voor het internet der dingen. Via dit netwerk kan worden gecommuniceerd met draadloze sensoren/actoren waardoor er legio nieuwe toepassingen te bedenken zijn die tegen lage kosten ontwikkeld kunnen worden.

Enkele toepassingen hiervan zijn: tracking management, voorspellend onderhoud, meten van grondvochtigheid of het op afstand uitlezen van de vulgraad van prullenbakken. Middels IoT-toepassingen kunnen processen efficiënter en duurzamer ingericht worden tegen relatief lage kosten. 

end-to-end oplossingen

Bij Flexyz zijn wij gespecialiseerd in innovatieve maatwerk IT-oplossingen, waaronder geïntegreerde maatwerksoftware, netwerkinfrastructuur en hostingdiensten. Flexyz beschikt over kennis en expertise van zowel het LoRa-netwerk, de hardware (sensoren & gateways) en de software voor het ontwikkelen van interactieve dashboards en applicaties. Ontdek hieronder wat Internet of Things voor u kan betekenen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het Internet of Things? Dan kunt u eenvoudig contact met ons opnemen.

 

 

✓ Laagdrempelige IoT-oplossingen voor organisaties en particulieren

✓ Kennis en expertise van zowel de hardware, software en het LoRa-netwerk

✓ Gespecialiseerd in maatwerk, voor iedereen toepasbaar en altijd de juiste oplossing

✓ Proactief 

Sensoren

Netwerk

Applicaties

Koppeling 

IoT Connect

  • Sensorinformatie is nu realtime te zien op afstand via het door Flexyz ontwikkelde platform loT Connect. Smart city sensoren (bijv. bodemvocht of vulgraad) zijn eenvoudig te beheren en per stuk in te stellen in IoT Connect. Locaties van de sensoren zijn terug te zien op de overzichtskaart en gegroepeerd per project. Daarnaast is IoT Connect te koppelen aan andere software systemen door middel van generieke API. Worden er grenswaarden overschreden? Dan ontvangt de gebruiker automatisch een bericht.

Ik wil meer weten over IoT connect

Casestudies

Hieronder vindt u een greep uit onze succesvolle IoT-projecten die wij onlangs hebben uitgevoerd

Slimme
bomen 

Lees meer

 
Fijnstofmeting N302

Lees meer

Smart waste management

Lees meer

IoT 
trackingsensor 

Lees meer

 

Meer weten?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van IoT?
Neem gerust contact met ons op!

Contact