Image 2.png
Case: Product Management Tool

Project Made51, een initiatief van het UNHCR, verbindt vluchtelingen in kampen in Afrika en Azië aan lokale (regionale) bedrijven. Met het ontwerpen en produceren van onder andere sieraden, manden en kussens,  krijgen zij een zinvolle dagbesteding én verdienen zij geld voor hun eigen levensonderhoud. Zo draagt dit project bij aan een meer menswaardig bestaan voor deze vluchtelingen die vaak jarenlang in een kamp verblijven. Lees hier meer over dit mooie project.

In een uniek samenwerkingsverband tussen het UNHCR, Hogeschool Windesheim en Flexyz, is een communicatie-tool ontwikkeld. Deze webapplicatie zorgt voor een gestructureerde communicatie tussen de 'artisans' in de kampen en locale sociale bedrijven. De afstemming over producten en leveringen verloopt dankzij deze nieuwe Product Management Tool efficiënt en eenvoudig. Begin 2018 hebben twee Windesheim studenten, samen met Flexyz, de basisapplicatie ontwikkeld. Een groep van vijf Windesheim studenten heeft vervolgens  - met begeleiding van Flexyz - een aantal maanden verder gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de webapplicatie op basis van de eerste data die door UNHCR is verzameld. Op dit moment wordt de Product Management Tool door de eerste locale sociale bedrijven getest. 

 

 

Dynamische applicatieomgeving

In deze case laten wij zien hoe wij voor onze klant een dynamische applicatieomgeving hebben gebouwd waarin haar webshop en overige distributiesystemen met elkaar samenwerken.


Lees meer

Stroomlijnen werkprocessen

Onze klant, de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, was op zoek naar een oplossing voor het stroomlijnen van haar 'losse eindjes', met als doel zo gestructureerd en digitaal mogelijk te werken.


Lees meer