Herkenbaar?

Het startpunt van een vraag, klacht, storing of nieuw project is doorgaans een mailtje of belletje. De eerste paar handelingen zijn te overzien en te coördineren. Blijft het hierbij, dan is dit vaak prima te managen vanuit één persoon(lijke e-mailbox). 

Maar zodra je met meer personen of afdelingen moet overleggen, de doorlooptijd toeneemt of er verschillende sub-taken nodig zijn, dan kun je wel wat extra hulp gebruiken. 

CaseDriver helpt teams te excelleren

Door het bieden van overzicht, inzicht en focus helpt CaseDriver teams communicatie om te zetten in de juiste acties.

Met CaseDriver worden externe en interne communicatie van je organisatie, afdeling en/of team automatisch gebundeld in één centrale webapplicatie. Hierin worden taken eenvoudig verdeeld en doorlooptijden in de hand gehouden door middel van slimme functionaliteiten. 

Geen eindeloze en ongestructureerde mailwisselingen meer in persoonlijke mailboxen. Hiermee is CaseDriver de perfecte tool voor onder andere het doelgericht samenwerken in gedeelde e-mailboxen.

Meer weten, bezoek de CaseDriver website. 

CaseDriver.nl

Communicatie in de hand

CaseDriver biedt structuur, inzicht en flexibiliteit in communicatiestromen onder ander doordat: 

  • ► centrale mailboxen ook echt centraal zijn omdat gebruikers in één omgeving werken,
  • ► slimme rechtenstructuren ervoor zorgen dat informatie gedeeld wordt waar kan en wordt gescheiden waar moet, 

  • ► communicatie over een lopende case automatisch aan de betreffende case kan worden toegevoegd,

  • ► de applicatie je vertelt wanneer je nog op een reactie zit te wachten. Wil je meer hulp, dan stuurt CaseDriver automatisch een herinnerings e-mail wanneer reactie uitblijft.

  • ► Gebruik CaseDriver waar en wanneer je wilt, op PC, tablet of smartphone. 

CaseDriver recensie

Wat ik heel positief aan CaseDriver vind, is dat ik iets aan een collega kan overdragen en dat ik de zaak wél kan blijven ‘volgen’ als ik dat wil. Een groot voordeel ten opzichte van Outlook. De wacht op antwoord functie is ook heel fijn. De case komt pas weer in mijn overzicht als de parkeertijd voorbij is óf als er een antwoord komt.

Mijn werkdag kan soms best hectisch zijn en met CaseDriver ben ik veel meer in control over mijn e-mail. Zaken waar ik even geen actie op hoef te ondernemen, zijn letterlijk (tijdelijk) uit beeld. Dit zorgt voor rust zodat ik beter kan focussen.

Olav, eigenaar Get Healthy Lifestyle Centre

klanten.svg