Flexyz

DoorMan oplossing

Data-uitwisseling onder controle​

Flexyz adresseert de behoefte aan een heldere, gebruiksvriendelijke data-uitwisseling om veelvoorkomende helpdeskvragen en onveilige workarounds te verminderen.

 

De behoefte aan een gebruiksvriendelijke, transparante en flexibele manier van data uitwisseling zien wij al jaren bij onze klanten. Vragen zoals; “Is dat bestand wel binnengekomen?” en “Kan die file nogmaals worden neergezet”, zijn veel gehoord op de helpdesk van onze klanten.

 

Deze vragen kunnen veel tijd en irritatie kosten met als gevolg dat systemen of processen stil dreigen te vallen of er wordt gekozen voor een onveilig ‘sluiproute’.

DoorMan data-uitwisseling oplossing IT

DoorMan oplossing

Meer informatie aanvragen

Data uitwisseling

Onder controle​

Data gedreven organisaties wisselen vandaag de dag continue data uit met hun omgeving. De processen van deze klanten, leveranciers of andere partners leunen in veel gevallen zwaar op het veilig en geautomatiseerd kunnen ontvangen en / of versturen van informatie. Meestal zonder tussenkomst van de gebruiker (machine-to-machine).

 

De aanwezige technologieën en protocollen zoals, FTP, SFTP en FTPS worden hier veel voor gebruikt, maar zijn in de praktijk vaak ‘zwarte-dozen’ wanneer er vragen of storingen optreden.

Server IT oplossingen voor servertechnologie met IBM
Voordelen DoorMan

Voordelen DoorMan

  • Centraal beheer van gekoppelde datastromen;
  • Data-encryptie standaard bij (tijdelijke) opslag binnen DoorMan;
  • Overzicht over inkomende en uitgaande data-stromen via het DoorMan dashboard;
  • Ondersteuning tot op de millimeter;
  • Downloaden of opnieuw aanleveren van bestanden door geautoriseerde gebruikers.

Centrale portier

Voor data-uitwisselingen​

DoorMan is een standaardoplossing van Flexyz. Deze ‘portier’ kan op een betrouwbare en veilige manier bestanden vanuit netwerk 1 ophalen en deze plaatsen in netwerk 2, zonder dat beide netwerken elkaar kunnen zien (beveiligingstechnisch volledig gescheiden). 

 

Daarbij worden de bestanden op de DoorMan server (tijdelijk) ‘gebufferd’. Ook kan in DoorMan teruggevonden worden op welk moment, welk bestand vanaf welke locatie naar welke ‘folder’ is verplaatst. Bestanden zijn daar bovendien eenvoudig door medewerkers zelf te downloaden, uiteraard alleen voor medewerkers met toegang tot het productienetwerk én toegang tot DoorMan.

Centrale portier voor data-uitwisseling DoorMan
DoorMan penetratietest

Security test

Penetratietest resultaten​

Op verzoek van een grote Nederlandse bank is DoorMan onderworpen aan een penetratietest. Onze klant, leverancier van deze bank, werd gevraagd de gebruikte DoorMan-oplossing te onderwerpen aan diverse testen. Doel van dit proces was om eventuele zwakke plekken bloot te leggen die vervolgens door kwaadwillende misbruikt konden worden. Deze zwakke plekken zijn niet aangetroffen.

Benieuwd naar hoe we jouw IT-uitdaging gaan oplossen?

Flexyz software contact opnemen