Flexyz

Flexyz Local Cloud

Enterprise Cloud in eigen huis​

Flexyz’s Local Cloud-oplossing biedt de flexibiliteit en kostenefficiëntie van cloudcomputing, gecombineerd met de veiligheid en betrouwbaarheid van een on-premise infrastructuur.


Het goedkoper, veiliger en sneller uitvoeren van meer taken, dát is wat de organisatie vraagt van haar IT-afdeling. In realiteit besteedt IT haar tijd –ongewild– aan operationele zaken.

 

Om de organisatie en haar afdelingen optimaal te kunnen ondersteunen is een volgende generatie datacenterinfrastructuur een must; de flexibiliteit en betaalbaarheid zoals in de cloud, maar met de veiligheid en betrouwbaarheid van een “on-premise” oplossing. Dat is de Flexyz Local Cloud oplossing.

Flexyz Local Cloud

Flexyz Local Cloud

Brochure aanvragen

Turnkey oplossing

Een totaaloplossing​

De Local Cloud bestaat uit een mix van premium hardware en bewezen open source software. De oplossing is volledig redundant opgebouwd. Dit betekent dat alle hardware en softwarecomponenten dubbel zijn uitgevoerd. De Local Cloud is uitermate geschikt voor de hosting van bedrijfskritische applicaties, en daarmee inzetbaar binnen uw gehele organisatie.
 • Server en storage hardware zijn eigendom van de klant;
 • Standaard beheer en support t/m virtualisatielaag;
 • Aanvullend beheer en support op virtuele servers mogelijk.
Flexyz Local Cloud
Flexyz Local Cloud uitgelegd
local cloud

Voordelen Local Cloud

Totaaloplossing​

 • Bepaal zelf waar uw Local Cloud wordt geplaatst;
 • Volledig on-premise of in een datacenter;
 • Beheer en onderhoud door Flexyz;
 • De oplossing is volledig redundant opgebouwd;
 • Ondersteuning tot op de millimeter;
 • Wij voegen eenvoudig nieuwe modules voor u toe, bijvoorbeeld meer opslag- óf rekencapaciteit;
 • Kosten efficiënt.

Veiligheid en beheer

Maximale grip op eigen data​

Bepaal zelf waar de Local Cloud wordt geplaatst; volledig on-premise of in een datacenter naar keuze. Zo heeft u maximale grip op eigen data.
Standaard levert Flexyz het beheer en onderhoud van de Local Cloud tot en met de virtualisatielaag.

 

Onze afdeling Operations monitort deze dienstverlening 24/7. Aanvullend support om VM-niveau is ook mogelijk. Denk hierbij aan monitoren, maken van back-ups en het periodiek uitvoeren van (OS)updates. Uniek in onze aanpak is dat deze dienstverlening per VM kan worden afgesloten.

full service hosting

Flexyz Local Cloud oplossing

kostenefficiënt & flexibel

 • Voor de Local Cloud betaalt u géén licentiefees. Niet voor de storage én niet voor de virtualisatielaag;
 • Lage operationele kosten door aanschaf van de hardware;
 • Voorspelbare investering door gelijkmatige vervanging van hardware modules;
 • Ondersteuning op de millimeter; aanvullend beheer en monitoring door Flexyz, alleen voor die virtuele machines / applicaties die daar om vragen;
 • De Flexyz Local Cloud kan eenvoudig gebruik maken van resources van andere cloudproviders zoals Amazon, Google of de Flexyz Cloud.
Flexyz cloud is schaalbaar voor bedrijven

Onbeperkt schaalbaar

Beweegt mee met jouw business

De Flexyz Local Cloud is leverbaar in verschillende standaardconfiguratie. Wanneer er structureel behoefte is aan meer opslag- en / of rekencapaciteit, voegt Flexyz eenvoudig nieuwe modules toe. Op deze manier kan de organsiatie meebewegen met de behoefte vanuit de business.

 

Is de vraag om extra recourses slechts tijdelijk, dan kan er ook eenvoudig gebruik worden gemaakt van de Flexyz Cloud. De Flexyz Cloud betreft een door Flexyz beheerde omgeving welke beschikbaar wordt gesteld vanuit een gecertificeerd Nederlands data-center.

Niet vervangen

Maar verversen​

Het vervangen en vervolgens migreren naar een nieuwe server-omgeving kan een behoorlijke tijdrovende en risicovolle onderneming zijn. Binnen de Local Cloud aanpak kiezen we daarom voor het principe van vervesen in plaats van vervangen.

 

Dit principe komt er op neer dat er periodiek nieuwe storage en/of processing nodes worden toegevoegd, nagelang de leeftijd en/of behoefte van de business.

Geen ‘big bang’, maar een gelijdelijk upgrade pad. Verouderde en/of energie onzuinige componenten worden gecontroleerd uitgefaseerd.

Veilig opslaan van data met Flexyz Cloud oplossing

Benieuwd naar hoe we jouw IT-uitdaging gaan oplossen?

Flexyz software contact opnemen